Æbleflæsk: Den bedste opskrift
Oversigt og artiklen
Æbleflæsk er en gammel dansk ret, der heldigvis har bevaret sin plads i mange danske hjem – og det forstår vi jo godt.
Retten kan laves på mange forskellige måder, og der findes opskrifter, hvor den enten laves med brystflæsk eller med røget bacon – valget er sådan set dit og smager begge helt fantastisk.
Når du laver din æbleflæsk må du meget gerne have in mente, at det hurtigt kan blive en noget teksturløs og smattet ret. Sørg derfor for at tænke dine teksturer ind i retten og bevare eventuelt det gode bid i dine æbler.
Når du sørger for, at dine æbler opretholder teksturen, udkoger du heller ikke al den gode syre, som gerne skulle modsvare fedmen fra bacon.
Det skal du bruge:
- 200 gram bacon
- 0,5 dl lagret æbleeddike
- 3 stk. æbler
- 2 rødlæg
- 2 spsk rørsukker eller almindelig sukker (valgfrit)
- Salt (tilpasses efter smag)
- Rugbrød
Det skal du gøre:
- Start med at pille dine rødløg og skær disse i tynde skiver. Skyl herefter dine æbler og fjern kernehuset heri – det er valgfrit, om du vælger at beholde skalden på dine æbler eller ej).
Skær herefter dine æbler i både. - Skær herefter din bacon i nogle gode tern og steg herefter baconen sprødt. Hav her in mente, at din bacon ikke bliver helt mør.
- Tilsæt herefter dine æblebåde, sukker og æbleeddike og lad dette stege i omtrent 5 minutter.
- Smag din ret til med salt og vurder om der skal suppleres med æbleeddike eller sukker – dette er selvfølgelig efter dit eget smagsbehov.
- Rist herefter en skive rugbrød (dette kan du også undlade, men det giver god struktur, hvis det ristet lidt af) og server det ristede rugbrød med din æbleflæsk.
Du kan eventuelt vælge at toppe retten med lidt timian, da det supplere med en god smag til retten.